Centre of Pedagogic Multimedia Resources

Leave a comment
architecture

Centre of Pedagogic Multimedia Resources_exterior

[ all images by Photographer Julien Lanoo ]

another snowy day, this is a perfect inspiration. 法國建築師事務所Béal & Blanckaert的這個作品剛好延續了下雪天的氣氛…

http://www.beal-blanckaert.com/

位在巴黎的多媒體資源教育中心,被環繞在三棟現有的科學大學( scientific university of Lille I )建物之中。一層樓高的建築物外牆是由black zinc panels鍍層(clad),沈穩的融入周圍景觀, 內部的暖色系地板卻又在安靜的外黑牆與內白牆之外增添了一點多媒體教學中心的活潑感…

Centre of Pedagogic Multimedia Resources_plan

Centre of Pedagogic Multimedia Resources_section

Centre of Pedagogic Multimedia Resources_section2暖色調地板以及不對稱的室內走廊空間恰好活潑了內部空間。

Centre of Pedagogic Multimedia Resources_interior_1

Centre of Pedagogic Multimedia Resources_interior_2簡潔利落的外部設計, 建築物成為景觀的一部分。

Centre of Pedagogic Multimedia Resources_exterior_2

Centre of Pedagogic Multimedia Resources_exterior_3

[ all images courtesy Béal & Blanckaert  ]

雖然明顯的,這是一個建築作品,米覺得應該也算是“景觀建築“作品。設計師巧妙的把新建築物連接到現有建築物中,利用整地讓建築物低調的座落在四周現有景觀當中 ( 註:那些說是延續周圍景觀、把屋頂種滿草皮的“綠“建築對我來說裝飾性大於實質功能…不如就好好地把心思用在設計建築物 ),視覺上減少一些衝擊性。

校園中如果可以看到更多這些細心的建築設計還是比較實在。

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s