tonoma | 戶之間

戶之間

[ all photos credit Takumi Ota ]

”とのま”は”戸の間”。是的。這個日本建築師河內剛的一級建築士事務所名稱,正如它們網站上說的,就是指”space between things and things“。

http://www.tonoma.net/

作品風格充滿濃濃的北歐味( 還是說北歐建築有被日本建築影響? )…白色,簡單,斜屋頂,以及大量的引進日光。不意外的,河內剛是個1977年出生的年輕建築師。事務所位於大阪,作品從私人住宅,改建到集合住宅,商業建築都有。( 大多都還在概念階段 )

今天要介紹的這個案子真讓我想起之前一個在荷蘭的私人住宅…氛圍吧。到不是說設計上的雷同。( 兩個作品的房屋正面照都有大片的綠油油前景… )

+ にこの住宅,姫路,兵庫

戶之間

戶之間

仔細看,到下一張照片,可愛的Kartell 儲物櫃就不見了…

戶之間

戶之間

戶之間

戶之間

[ all photos credit Takumi Ota ]

tonoma | 戶之間

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s